Filosofie

Breakfast Lunch and Dinner

Ons idee is simpel: goed eten maken dat beter smaakt. Beter in je mond, in je hoofd én in je hart. Dus vind je bij ons alleen gerechten die we elke dag eigenhandig hebben klaargemaakt met respect voor mens, dier, milieu en economie. Dat betekent: 100% biologisch en 100% vegetarisch.

It’s fresh

Alle gerechten maken we dagelijks zelf met uitsluitend 100% biologische en 100% vegetarische ingrediënten uit het seizoen. In de winter serveren we geroosterde pompoen en boerenkool, in de zomer fruitsalade met Hollandse bio-aardbeien.

It’s bio & veggie

We kiezen voor biologisch en vegetarisch omdat we respect hebben voor mens, dier, milieu en economie. Biologisch betekent: geen chemische groei- en bestrijdingsmiddelen. Zo houden producten hun natuurlijke levenskracht tot op je bord. Dat is gezonder voor jou en voor het milieu. Vegetarisch wil zeggen dat we kiezen voor plantaardige ingrediënten zoals peulvruchten, zeegroenten, tempeh en soja om volwaardige gerechten neer te zetten. Deze ingrediënten bevatten veel gezonde eiwitten en kosten niet zoveel energie om te produceren. We zorgen dus dat je niets tekort komt en dragen bij aan een duurzame economie.

It’s sweet

Suiker zorgt bij veel mensen voor ups en downs in hun energielevel. Daarom gebruiken we liever rijststroop, ahornsiroop of dadels in onze patisserie. Die geven ook een lekkere zoete smaak, maar houden je stemming stabiel.

It’s good

We letten er dus niet alleen op of het eten lekker is, maar ook of het jou en alles om je heen ‘goed doet’. Op de korte en de lange termijn. In onze ogen geeft dat goed eten een nóg betere smaak. Spirit draagt het bio-keurmerk van Stichting Keurmerk Agrarische Landbouw, zo weet je dus zeker dat alles wat je opschept 100% onbespoten en puur uit de natuur is.

Breakfast Lunch and Dinner